Wat is waterland-huisje

Styling Ingrid Hamels

 

Waterland-huisje is een piepklein huis, de Nederlandse exponent van de ‘tiny house movement’. Het is geïnspireerd op de traditionele bouwkunst van de Zaanstreek en vernoemd naar Waterland, het veenweidegbied vlak boven Amsterdam.

IMG_1937

Het huisje is een complete geïsoleerde woning, met woonkamer, keuken, badkamer en slaapzolder. Het staat op wielen en kan gemakkelijk verplaatst worden. Het is géén caravan. Je zult Waterland-huisje dan ook niet snel vinden op een camping maar eerder in een achtertuin, weiland of boomgaard. Waterland-huisje laat ruimte in plaats van die vol te bouwen.

Waterland-huisje nummer 1 staat  in Plug-In-City op Strijp-S, een experimenteel stadsdeel in Eindhoven, een vrijplaats voor alternatieve vormen van bouwen en verblijven. Vanaf begin 2015 wordt het twee jaar lang verhuurd als bijzondere werkplek of als bed & breakfast. De ervaringen van de tijdelijke bewoners gebruiken we om Waterland-huisje te verbeteren en andere types te ontwikkelen met als ultiem doel een off-grid huisje, dat zelfvoorzienend de wereld in kan.

waterland-huisje in plugincity

De lage kosten, de minieme milieubelasting en de grote flexibiliteit maken Waterland-huisje inzetbaar op veel plekken en voor veel doeleinden. Van mantelzorgwoning, studentenunit of vluchtelingenopvang tot buitenhuisje.

Wil je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom Waterland-huisje vul dan het onderstaande formulier in of like ons op facebook.

4 gedachten over “Wat is waterland-huisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.