Film-set in Waterland

nacht opnames in waterland-huisje

Tussen 3 mei en 15 mei stond waterland-huisje voor het eerst in Waterland. Het werd daar gebruikt op de set van een televisieserie. Een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe het huisje het in de polder doet. Wij vonden het erg geslaagd. Wat vinden jullie?

Waterland-huisje in de Purmer

Don’t go off grid, Own the grid!

In de Bouwtotaal een interview met Reinoud over het plan voor een Tiny House wijkje in de stad.

Overnachten in waterland-huisje op onze nieuwe locatie op Strijp-S?  Kijk voor beschikbare data op kalender op deze pagina. Om te boeken stuur een email naar info@waterland-huisje.nl

Aangesloten!

Het had wat voeten in de aarde maar het is uiteindelijk gelukt. De kosten van de aansluiting vielen wat hoger uit dan verwacht dus hebben we uiteindelijk de schep zelf maar ter hand genomen, en met een stuk rioolpijp van 5 meter (door onze teun gered van de kraakwagen tijdens een opschoondag in een eindhovense aandachtswijk) hebben we aardig wat kunnen besparen. De off-grid versie van waterland-huisje laat voorlopig dus nog even op zich wachten maar ook daaraan wordt gewerkt

Voor het komende jaar is dit onze nieuwe locatie Wij zijn er in iedergeval erg blij mee en we hopen jullie ook. Wil je komen overnachten dan kan dat. Beschikbaarheid controleer je op de agenda en reserveren kan door een mailtje te sturen naar info@waterland-huisje.nl. Een overnachting kost €75 voor de eerste en €50 voor iedere volgende nacht (exclusief toeristen belasting)

Nieuw jaar, nieuwe locatie

In 2018 staat waterland-huisje op een andere plek op Strijp-S. Op onze vertrouwde plek naast Area51 wordt het komende jaar een niet zo klein gebouw gerealiseerd. Een toren van 70 meter hoog met daarin 136 loftwoningen van 50 m². Tiny houses dus maar dan gestapeld.

We bedanken woningbouwvereniging Trudo in ieder geval voor het beschikbaar stellen van de grond de afgelopen 3 jaar en wensen Plugin City veel succes op hun nieuwe locatie.

De nieuwe plek voor waterland-huisje bevindt zich achter het Glasgebouw op Strijp-S.  Zoals altijd is iedere verandering even wennen. We hebben het huisje daarom eerst maar eens neergezet om te kijken hoe het staat. In de komende weken zal KWS infra, de gebiedsbeheerder, het huisje aansluiten op het grid. We verwachten dat er vanaf half februari weer in het huisje kan worden overnacht.

Afgelopen jaar ontvingen we gasten uit Bloemendaal en Heeswijk Dinther maar ook uit Los Angeles en Teheran. We hadden in totaal 191 gasten. Vooral Tiny house liefhebbers maar ook Skaters, Journalisten, Marylin Manson fans en Blogsters . En bijvoorbeeld deze gasten uit Mallorca. Ze kwamen aan op stoffen schoenen in een heftige sneeuwbui. Hun verblijf duurde twee dagen en hebben zich gezien de tekening goed vermaakt met scrabble (het analoge wordfeud)

waterland-huisje gaat verhuizen

Waterland-huisje gaat verhuizen. Het huisje komt te staan op grasveldje tussen het glasgebouw, videolab en microlab.
We staan daar direct aan de ‘wadi’. Deze buffer voor regenwater stroomt alleen vol bij hevige regenbuien. Een mooier waterland konden we op Strijp-S niet vinden. Op de foto bij dit bericht zie je een impressie van onze nieuwe locatie.
De verhuizing is gepland voor eind januari. We hebben dan even tijd nodig om de boel weer aangesloten en ingericht te krijgen en hopen in de loop van februari weer klaar te zijn om gasten te ontvangen.

Wil je nog graag een keer in Plugin-City overnachten dan kan dat nog tot halverwege januari. Om te boeken stuur je een mailtje naar info@waterland-huisje.nl

Dag van de Stad

De Dutch Design Week was nog maar nauwelijks voorbij of waterland-huisje was al weer onderweg naar Utrecht  waar we onderdeel waren van de Dag van de Stad. De dag werd georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Op de Dag van de Stad kwamen alle grote thema’s aan de orde waarmee steden te maken hebben. Een dag lang waren mensen bij elkaar die dagelijks werken aan toekomstbestendige steden. Bestuurders en ambtenaren, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en wetenschappers, ondernemers en actieve inwoners.

Door onze aanwezigheid konden ze een Tiny House van dichtbij bekijken. We hebben met veel bezoekers gesproken over onze ervaringen met waterland-huisje en de betekenis van de Tiny House Movement. Gezien de vele positieve reacties denken we dat Tiny Houses zeker een plek gaan krijgen in de nederlandse steden.

Een van de gasten was Tracy Metz. Hoor hier haar enthousiaste commentaar in haar wekelijkse column voor Radio 1. Op het moment van Uitzenden stond waterland-huisje al weer lang en breed op haar vaste plekje in Plugin City op Strijp-S in Eindhoven. Nog wel even poetsen voordat de volgende gasten arriveren.

 

dutch design week 2017

Wakker worden. Trap af klimmen. De zon. Het mooie licht door de voordeur. Koffie op het terras voor de deur terwijl Strijp-S wakker wordt….

 

Het is weer bijna zover. Tussen 21 en 29 oktober presenteren zich meer dan 2500 designers op meer dan 100 locaties in Eindhoven. waterland-huisje bevindt zich midden in het centrum van de DDW, op Strijp-S. Met uitzicht op het Ketelhuisplein en op 3 min. lopen van het Klokgebouw is waterland-huisje de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan de DDW.

 

 

Patricia overnachtte vorig jaar tijdens de DDW in waterland-huisje en had er een leuke tijd.  Ook voor dit jaar zijn er nog een aantal nachten beschikbaar. Voor de DDW geld een aangepast tarief van € 125,- per nacht. Inchecken kan je vanaf 11:00 en uitchecken voor 9:00 de volgende dag. Je kunt dus een hele dag van het huisje gebruik maken. Boeken doe je door een mailtje te sturen naar info@waterland-huisje.nl

Slaapbank

Onze gasten zijn over het algemeen heel tevreden maar één van de meest gehoorde opmerkingen was dat het ontbrak aan een lekkere hangplek in waterland-huisje. We hebben lang nagedacht over hoe die eruit zou moeten zien. Een combinatie zitten en slapen leek ons een mooie oplossing.

Omdat de ruimte beperkt is ligt het voor de hand om iets op maat te maken. Een belangrijk verschil tussen een huis en een caravan is dat een caravan één geheel is met zijn inrichting. In een huis wordt de inrichting gemaakt met losse meubels. Zo kun je de inrichting nog ééns veranderen als je daar behoefte aan hebt.

In een tiny house is dat vanwege de beperkte ruimte een stuk moeilijker maar toch niet onmogelijk. Afgelopen week bleek (zoals vaak) dat één van de ideeën die we hadden voor een opmaat gemaakt meubel gewoon te koop is.

Voorlopig hebben we het bankje nog op zicht maar het bevalt al zo goed dat we eigenlijk al zeker weten dat we het houden. We hebben meteen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om de inrichting compleet om te gooien door de eettafel naar de keuken te verplaatsen. Zo ontstaat er bij de entree een ruime zithoek.

Het schaaktafeltje, nog gemaakt door de opa van Reinoud moest daarvoor wel een beetje aangepast worden maar bij de keuze tussen Ikea of Opa was dat opeens niet meer zo’n probleem.

En zoals gezegd is het tevens een slaapbank. De afmetingen van de uitgeklapte bank zijn 70 x 200 cm. Iets kleiner dan een normaal bed maar voor de meest mensen nog ruim voldoende.

Dat kwam afgelopen zaterdag al meteen van pas toen Tanja met haar moeder kwam logeren. Joke de moeder van Tanja heeft de slaapoptie meteen uitgetest en prima geslapen.

Dit maakt het huisje een stuk comfortabeler en met 3 bedden kunnen we nu een gast extra ontvangen. Wij vinden het nu al een 100% verbetering en zijn benieuwd wat jullie er van vinden.

 

Prijsvraag droomlocatie

Op onze vraag naar een droomlocatie voor waterland-huisje hebben we heel veel prachtige antwoorden gekregen. Het viel dan ook niet mee om er een winnaar uit te kiezen. Daarom hebben we alle drie een favoriet geselecteerd waaruit jullie mogen kiezen. Via facebook kun je stemmen. De inzending met de meeste, ‘vind ik leuks’ wint een overnachting in waterland-huisje. (Leuk vinden t/m zondag 15 januari). Als je géén facebook hebt kun je ons ook een mailtje sturen met je favoriete locatie.

Weilanden en water. Wat past er beter bij waterland-huisje? Eiland in het weiland werd ons opgestuurd door Simone de Vries. Deze droomlocatie bevind zich als je wakker bent in Kockengen.

Deze avontuurlijke droomlocatie bevind zich op IJsland. Fjaðrárgljúfur canyon werd ons opgestuurd door Anouk Deijkers van Heijst

Dit zijn de bossen van de Duivelsberg in Berg en Dal bij Nijmegen. Anouk Hulsman wil hier s’morgens de deur wel openslaan en genieten van het uitzicht en de rust.

 

Waar is waterland-huisje?

waar-is-kaart-2016-voorkant

Ter gelegenheid van onze derde designweek hebben we een prijsvraag uitgeschreven. Stuur een foto van jouw droomlocatie voor waterland-huisje naar info@waterland-huisje.nl. De mooiste inzending belonen we met een overnachting in waterland-huisje op Strijp-S. Insturen voor 1 januari 2017.