Slaapbank

Onze gasten zijn over het algemeen heel tevreden maar één van de meest gehoorde opmerkingen was dat het ontbrak aan een lekkere hangplek in waterland-huisje. We hebben lang nagedacht over hoe die eruit zou moeten zien. Een combinatie zitten en slapen leek ons een mooie oplossing.

Omdat de ruimte beperkt is ligt het voor de hand om iets op maat te maken. Een belangrijk verschil tussen een huis en een caravan is dat een caravan één geheel is met zijn inrichting. In een huis wordt de inrichting gemaakt met losse meubels. Zo kun je de inrichting nog ééns veranderen als je daar behoefte aan hebt.

In een tiny house is dat vanwege de beperkte ruimte een stuk moeilijker maar toch niet onmogelijk. Afgelopen week bleek (zoals vaak) dat één van de ideeën die we hadden voor een opmaat gemaakt meubel gewoon te koop is.

Voorlopig hebben we het bankje nog op zicht maar het bevalt al zo goed dat we eigenlijk al zeker weten dat we het houden. We hebben meteen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om de inrichting compleet om te gooien door de eettafel naar de keuken te verplaatsen. Zo ontstaat er bij de entree een ruime zithoek.

Het schaaktafeltje, nog gemaakt door de opa van Reinoud moest daarvoor wel een beetje aangepast worden maar bij de keuze tussen Ikea of Opa was dat opeens niet meer zo’n probleem.

En zoals gezegd is het tevens een slaapbank. De afmetingen van de uitgeklapte bank zijn 70 x 200 cm. Iets kleiner dan een normaal bed maar voor de meest mensen nog ruim voldoende.

Dat kwam afgelopen zaterdag al meteen van pas toen Tanja met haar moeder kwam logeren. Joke de moeder van Tanja heeft de slaapoptie meteen uitgetest en prima geslapen.

Dit maakt het huisje een stuk comfortabeler en met 3 bedden kunnen we nu een gast extra ontvangen. Wij vinden het nu al een 100% verbetering en zijn benieuwd wat jullie er van vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.